Twitter Facebook
...but before I leave - Elaisa van der Kust

...but before I leave

'...but before I leave'

"Through a storm of tears that did not reach his eyes he stared...”

(uit “Go Tell it on the Mountain” van James Baldwin).

De solo "...but before I leave" is speciaal gemaakt voor Elaisa van der Kust als onderdeel van het programma "Rooted Journey".

Elaisa ken ik als een groot Nederlands danstalent. Ze is geboren en getogen in Amsterdam. Op 16 jarige leeftijd begon ze met dansen op het Art & Entertainment College Amsterdam. Na het succesvol afronden deze dansopleiding vervolgde ze haar studie aan het Intstitut de Formation Professionnelle Rick Odums in Parijs. Deze studie richt zich vooral op jazz dans, klassiek ballet en de Graham en Horton techniek.

Op 19 juni 2015 deed ze in Parijs auditie bij de beroemde Ailey School in New York (de officiële dansopleiding van het nóg beroemdere dansgezelschap Alvin Ailey American Dance Theater) en werd zowel aangenomen voor het Summer Intensive Programma, als voor het Independent Study Programma. Daar volgt Elaisa nu een voltijdse studie.


The video-player is loading ...

Repetitie '...but before I leave'

Première

Juni 2016

Danser

Elaisa van der Kust

Rooted Journey

Rooted Journey is een multidisciplinaire dansproductie, geïnitieerd door Elaisa van der Kust, Ngudjal Kwamé en Samora Esajas.

Er wordt gewerkt met technieken uit de Amerikaanse ‘Horton' danstechniek, West-Afrikaanse dans, Afro-jazz en Tribal Movement. Doel van deze theater dansproductie was een barrière binnen de Nederlandse kunst en cultuur sector te doorbreken voor wat betreft de zichtbaarheid van cultureel diverse professionele dans.

De solo '...but before I leave' werd speciaal voor Elaisa en dit project door Monique Duurvoort gechoreografeerd.

Trailer 'Rooted Journey'

© 2024 Monique Duurvoort Dance