Twitter Facebook

2013 - 2016: TALENTONTWIKKELING "Talentlab"

- Talentlab Dans © Krater Art & Community

Talentlab

Vanaf september 2016 is het nieuwe Talentlab traject begonnen in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam.

Talentlab is een talent-ontwikkelingstraject van Krater Art & Community, geïnitieerd door Theater Krater en het Bijlmer Parktheater. Talentlab richt op jonge artistiekelingen die werkzaam zijn binnen verschillende terreinen van de Podiumkunsten.

Onder begeleiding van professionele docenten werken talentvolle jongeren per discipline aan de ontwikkeling van hun eigen artistieke en technische en vaardigheden. Talentlab biedt ruimte voor training en experimenteren. Deelnemers worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

De disciplines waarbinnen gewerkt wordt voor het traject in 2016 zijn: dans, theater, poetry, stand up comedy en film. Men werkt per discipline met een vaste docent die wekelijks met de deelnemers bijeenkomt.

Daarnaast werken alle disciplines gezamenlijk aan een eindpresentatie waarbij enerzijds de individuele talenten van de deelnemers worden aangesproken en men anderzijds de uitdaging als groep moet aangaan om zowel individuele als groepsvaardigheden naar een hoger niveau te brengen.

Het traject van Talentlab 2016 duurt t/m 13 november. Deelnemers volgen wekelijks een workshop binnen de eigen (podiumkunst) discipline. Daarnaast vinden er gezamenlijke workshops, masterclases en coaching sessies plaats waarbij alle disciplines ideeën en ervaringen uitwisselen en toewerken naar een gezamenlijke eindpresentatie.

De lancering van Talentlab vond plaats op 5 oktober 2012.

Deelnemers Talentlab-Dans met choreograaf Bill T. Jones (foto links) & Sylvia Waters, oprichtster van Ailey ll, het jongerengezelschap van Alvin Ailey American Dance Theater (foto rechts) © Monique Duurvoort | MDDance

Talentlab Dans

Deelnemers van de discipline Dans worden door Monique Duurvoort begeleid in de ontwikkeling van hun choreografisch talent.

Bij Talentlab Dans 2016 lag de focus op het maken van een verdiepingsslag in het werk van jonge makers die zich verder willen bekwamen in de podiumkunsten. Het onderzoeken en ontwikkelen van de eigen artistieke zeggingskracht en dit toepassen in choreografie en algemeen makerschap, staat centraal. Daarnaast wordt er gewerkt aan het bijschaven van danstechnische skills en uithoudingsvermogen.

Talentlab team 2016:

Saundra Williams - manager Krater Art & Community

Tessa van Lier - projectleider Krater Art & Community

Tessa van Lier - projectleider Krater Art & Community

Babs Gons - poetry | spoken word

Darryl Veldman - theater

Jeffrey Spalburg - stand up comedy

Da Bounce/Maybuse - film

© 2024 Monique Duurvoort Dance