Twitter Facebook

NO THANKS (deel 1) als onderdeel van MARKET, a locale to circulate, exchange, speculate.

Als onderdeel van het kunstinitiatief Market presenteren Petra Ponte en Monique Duurvoort deel 1 van hun project "No Thanks". Een repetitie (rehearsal)/studie om te ontleren. We (Petra en Monique) denken na over en gaan in op het weigeren van het stramien en de logica van succes / succesvol zijn in het huidige dominante kunstdiscours met haar imperialistische, witte, kapitalistische, patriarchale denk- en doekaders van meer meer meer, van hoger hoger hoger, van ongelijkheid, de top en de bottom, centrum en periferie/marge, in en uit...

Wat als dat wat succesvol is onder deze voorwaarden niet is wat je wilt, als je wilt dat succes niet een topprestatie is maar dat er geen top en geen down meer bestaat, dat die logica niet logisch is, dat je niet naar hogerop wilt, maar naar elders weg van deze f*** up structuren voor iedereen?

Voor alle duidelijkheid wij weten het ook niet, maar we willen in ieder geval vragen stellen...en vragen blijven stellen.

Presentatie No Thanks deel 1

Juni 2020

W139, Warmoesstraat 139, 1012 JB Amsterdam

Overige deelnemers project MARKET:

chun-han chiang, dave fransz, bert jacobs, petra ponte, nelmarie du preez & marcel van den berg, tim breukers, isabel da costa, monique duurvoort, thorsten grahl, jake, guy königstein, mick la rock, mitchell van ommeren, moira, rachel tokromo, eunice weerwind en evelyn agyemang.

Met speciale dank aan:

CBK zuidoost & vinger.nl

© 2024 Monique Duurvoort Dance