Twitter Facebook

Kunstproject & dansfilm Armazoen: het begin

Proefopnames dansfilm BPT

In 2013 werd Afra Jonker van Boa Producties gevraagd om mee te werken aan het evenement KUnSTPLAATS dat op 4 en 5 mei in 2013 in Hoek van Holland gehouden zou worden. Het thema was ‘Vrijheid’. In dit jaar werd nationaal ook 150 jaar afschaffing slavernij herdacht. Er moest een korte dansfilm komen die zou gaan reizen langs de kust van Nederland. Voor het vormgeven aan de artistieke invulling van dit idee werd ik kort daarop door Afra benaderd.

Uiteindelijk bleek het idee van het maken van een korte dansfilm langere tijd nodig te hebben om het concreet uitgewerkt te krijgen..

In 2018 besloten we een proefopname te maken om te kijken of we qua sfeer in de goede richting kwamen. Het Bijlmer Parktheater bood ons de mogelijkheid daar de opnames te doen.

We waren meer dan tevreden met het resultaat:

Het zou echter nog enige tijd blijke te duren voordat we het gehele team én de middelen bij elkaar hadden verzameld om de film en haar vertoningstraject langs de zee daadwerkelijk te realiseren.

De aanloop naar het maken van dansfilm Armazoen die uiteindelijk ook nog onderdeel zou worden van het overkoepelende ‘Kunstproject Arazoen’ heeft daarmee bijna 10 jaar geduurd!

© 2024 Monique Duurvoort Dance