Twitter Facebook

INTERNATIONALE DANSDIALOOG: inspiratie-/uitwisselingsdag met het Alvin Ailey American Dance Theater!

Inspiratie-uitwisselingsdag Alvin Ailey American Dance Theater

In september 2019 was het beroemde zwarte Amerikaanse dansgezelschap Alvin Ailey American Dance Theater in Nederland te zien in het Luxor Theater in Rotterdam.

In het kader van deze bijzondere gelegenheid organiseerde MDDance i.s.m. Samuel Wuersten/Holland Dance Festival, AAADT, Stichting Droom en Daad en Keith Derrick Randolph/Codarts Rotterdam een Ailey inspiratie-/uitwisselingsdag voor tien studenten van Codarts Rotterdam en tien dansprofessionals uit het netwerk van Monique Duurvoort.

De dag bestond uit een workshop gegeven door AAADT danser Yannick Lebrun, gevolgd door een Q & A tussen Yannick en de 20 deelnemers. Daarna werd het gesprek onderling vervolgd o.l.v. Keith Derrick Randolph en Monique Duurvoort. Vertrekpunt was het thema identiteitsbeleving, representatie hiervan en de ruimte die hier al dan niet voor wordt geboden in de professionele dans. Hierna was er een gezamenlijk diner en het bezoek van de voorstelling van het AAADT.

De dag werd afgesloten met een Q & A tussen de 20 deelnemers en drie dansers van het AAADT.

Met zeer veel dank aan allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt: Samuel Wuersten, Keith-Derrick Randolph, Yannick Lebrun, Khalia Campbell, Ghrai Stretch DeVore, Alvin Ailey American Dance Theater, Stichting Droom en Daad, het Holland Dance Festival, Codarts, en alle deelnemers en overige personen die dit mede mogelijk hebben gemaakt!


The video-player is loading ...

Workshop AAADT danser Yannick Lebrun

Internationale dansdialoog AAADT Internationale dansdialoog AAADT Internationale dansdialoog AAADT Internationale dansdialoog AAADT
© 2024 Monique Duurvoort Dance