Twitter Facebook
COPE © Alexander van der Linden/MDDance

COPE


The video-player is loading ...

Trailer COPE

COPE is een 50 minuten durende voorstelling, gemaakt voor een volwassen publiek en wordt gedanst door een cast van 5 dansers.

In COPE komen thema’s rondom identiteit en identiteitsvorming aan bod. Ons gedrag en opvattingen over onszelf en ‘de ander’ worden bekeken vanuit ervaringen en gebeurtenissen die van generatie op generatie zijn overgedragen. Wat verbindt ons en waarin onderscheiden wij ons van elkaar? Hoe zwaar drukken de percepties, ervaringen en opvattingen van de generaties voor ons op het heden?

In COPE onderzoek ik mijn multiculturele achtergrond en de innerlijke tweestrijd die dit gevoelsmatig in het dagelijks leven bij mij teweeg brengt. Inzicht krijgen in -, en verbindingen te leggen tussen gedragingen en opvattingen van nu en historische patronen, waarbij ik verwijzingen maak naar het complexe Nederlandse slavernijverleden.

Voor COPE liet ik mij mede inspireren door werk van de Afro-Amerikaanse kunstenares Kara Walker en de Amerikaanse illustrator Norman Rockwell.

> Lees hier meer over Kara Walker en Norman Rockwell

The video-player is loading ...

COPE (repetitie)

-

Première

2011

Dansers

Desta Deekman

Laquelle Galdey

Anne-Fay Kops

Sheree Lenting

Junadry Leocaria

Revé Terborg

Vincent Verburg

COPE werd gerealiseerd in samenwerking met rapper Blaxtar (winnaar van de Grote Prijs van Nederland), theater De Meervaart en Internationaal Choreografisch Kunstencentrum Amsterdam, als onderdeel van het Altra Cosa programma.

© 2024 Monique Duurvoort Dance