Twitter Facebook

Monique Duurvoort | MDDance i.s.m. Museum Perron Oost:

Buur(t)man, een residu © Dephoid | Alexander van der Linden Dance Photography

Buur(t)man, een residu.

Op 7, 8 en 9 juni 2019 was de dansvoorstelling “Buur(t)man, duet voor een individu” te zien bij Museum Perron Oost.

We volgden een momentopname van een zwarte man van middelbare leeftijd die reflecteerde op zijn leven tot dusver. Buur(t)man, die zijn gevoelsmatige jarenlange onvermoeide pogingen tot aanpassing en integratie aan zijn omgeving en de hoop er geaccepteerd en in opgenomen te worden ter discussie begon te stellen en zijn afhankelijk zijn van zijn omgeving en de verbondenheid ervan met zijn zelfbeeld onder de loep begon te nemen. Hoeveel tijd van zijn leven heeft hij besteed aan het creëren en presenteren van een beeld van hemzelf zoals zijn omgeving het graag ziet? Uren, dagen, maande, jaren, decennia...zijn gehele leven? En waarom heeft hij hier zoveel waarde aan gehecht? Waarom heeft hij nooit dezelfde moeite gedaan om voor zijn ‘echte’ zelf op te komen?

Flarden van een perceptie van een confrontatie met het dramatische contrast van Buur(t)man’s persoonlijke verwachtingen en (die van) zijn omgeving is wat er in de installatie “Buur(t)man, een residu” over is gebleven.

Deze installatie was van 20 juni t/m 14 juli 2019 te zien bij Museum Perron Oost.

Opening

Juni 2019

Team

Concept & installatie: Monique Duurvoort

Productie: Museum Perron Oost i.s.m. MDDance

Met speciale dank aan Anet Wilgenhof, DBstyling, Iris Vormgeving, Eva Nijman van Zanten, Juanita Conrad, Humphrey Naarendorp en Creative Composers.

Installatie Buur(t)man, een residu

© 2024 Monique Duurvoort Dance